U, als ouders, heeft een keuze; vaccineren is niet verplicht. Binnen mijn praktijk adviseer ik ouders over de vaccinaties en over de homeopathische begeleiding hierbij.

Ik heb de mening dat iedere ouder zelf heel goed die keuze kan maken over wat u goed vindt voor uw kleintje. Het moet echter benadrukt worden dat u dus een keuzevrijheid heeft en dat het niet vanzelfsprekend is dat het consultatiebureau bepaald wat en wanneer en wie er gevaccineerd gaat worden, maar uzelf!

Op de site van de NVKP vindt u artikelen die u meer informatie kunnen verschaffen over wat vaccins doen in een baby-lijfje en wat de voor- en tegens zijn. Op de site van het RIVM vindt u ook informatie maar.. de informatie die ten nadele van vaccineren zou zijn, is er bewust afgelaten. Niet objectief dus.

Het is mogelijk eventuele nadelige gevolgen van een vaccinatie( die in de eerste week maar ook na een paar maanden kunnen optreden) op te heffen. U kleintje heeft van homeopathische middelen geen last en u kunt zo bepaalde symptomen als; eczeem, chronische verkoudheid, voedingsproblemen en frequent huilen, opheffen. In sommige gevallen kunnen kinderen helaas weleens een terugval in de ontwikkeling krijgen na een vaccinatie, bv spraak blijft weg, motorische ontwikkeling stagneert. Dit is homeopathisch behandelbaar, maar wil niet zeggen dat het altijd helemaal verdwijnt.

Het ontstoren van een vaccinatie is altijd aan te bevelen, het vaccin blijft wel werkzaam maar de eventuele schade blijft weg/beperkt. Hiervoor zijn er binnen de homeopathie verschillende methodes ontwikkelt, welke ik gebruik is afhankelijk van het kind en diens klachten.