Bel mij op 06 40 99 32 99
Advies online

Homeopathie en hooikoorts

Het vroege voorjaar is fijn voor iedereen, behalve wanneer je last hebt van hooikoorts. Want ook die klachten beginnen dan mogelijk eerder. Wanneer je lijdt aan pollenallergie heb je vaak last van jeukende en tranende ogen, een loopneus, een jeukend verhemelte.

Homeopathie kan een uitkomst bieden wanneer je van deze vervelende klachten af wilt. De werking van een homeopathisch middel is gebaseerd op het gelijksoortigheidsprincipe;je hebt bepaalde symptomen bij je allergie. Je krijgt een middel voorgeschreven dat dezelfde soort symptomen kan veroorzaken maar dan ik een hele milde vorm. Het afweersysteem reageert op de extra prikkel die het middel aan het lichaam geeft. Het wordt a.h.w ‘herkend’door het lichaam, omdat het hier al aan lijdt. Daarop volgt dan een genezende reactie en worden de klachten verdreven door het lichaamseigen vermogen. Dit is beduidend anders dan wanneer je een chemisch middel gebruikt om de klachten die je hebt te onderdrukken. Zo’n middel moet je blijven gebruiken als er pollen in de lucht zijn, anders komen de klachten weer op. Met homeopathie is dat anders. Het lichaam reageert met zelfherstel en dat kan blijvend zijn.

Ook bij andere vormen van allergie als; gluten-, koemelk-, of allergie voor dieren en huisstofmijt, kan homeopathie uitkomst bieden. Maar homeopathische middelen moeten zorgvuldig aan de hand van de symptomen worden voorgeschreven. Ga dus niet zelf dokteren want de kans is groot dat je dan het gelijksoortige middel niet hebt en dan zal het je niet helpen. Voor meer info of afspraken; www.homeopathie-kindertherapie.nl of 06 40 99 32 99

Online advies

Online advies is een laagdrempelige manier om nadere informatie te krijgen over uw klachten of de vragen.

Meer weten

Succesverhalen

Meer weten over de mensen die je voorgingen op het gebied van Homeopathie? Bekijk alle verhalen op de pagina.

Lees meer

Direct Contact

06 40 99 32 99

Ambulant in Nijmegen en directe omgeving in een straal van 15KM

Contact Pagina