Bel mij op 06 40 99 32 99
Advies online

Nightterror's en koortstuipen

Een meisje van 3,5 jaar komt met haar moeder bij mij in de praktijk. “Het probleem is dat ze ’s nachts heel vaak wakker wordt en dan in paniek huilt en schreeuwt. Meestal rond 24.00 uur begint ze ermee. Ze is dan ontroostbaar en het lijkt alsof ze in paniek is van een nachtmerrie maar je kunt bijna geen contact met haar krijgen. Ze is afwezig en kijkt je met enorme grote ogen aan..”vertelt moeder die inmiddels niet meer weet wat ze ermee aan moet.

“Ook heb ik al 3x in een paar maanden tijd bij de huisartsenpost gezeten omdat ze ’s avonds laat een koortsstruip kreeg... Ze had dan 40,5 gr koorts en begon met haar ogen te draaien en te trillen. Ook dan was ze niet meer aanspreekbaar. Vuurrood gezicht en gloeiend heet”.

Bij observatie blijkt dat het kind erg dominant gedrag vertoont. Ze commandeert moeder haast om iets voor haar te pakken. Ze is groot en mollig voor haar leeftijd. Moeder vertelt mij dat ze thuis ook behoorlijk driftig kan worden als ze haar zin niet krijgt. Alles moet gaan zoals zij het wil.

Ik besluit het meisje het homeopathisch middel Belladonna(wolfskers) voor te schrijven. Dit middel heeft als symptomen; hoge koorts met stuipen, rood gezicht, angstaanvallen met name ’s nachts en nachtmerries. Kenmerkend zijn de enorme grote pupillen(in Belladonna zit een atropine-achtige stof die de pupillen doet verwijden. Omdat de symptomen van Bell. gelijksoortig zijn aan de symptomen die het meisje heeft is het de geschikt.

3 weken na de inname van de Bell. heeft het kind geen nachtmerries en paniek mee gehad. Ik geef de moeder een flesje van het middel mee voor het geval het kind weer een keer een koortsstuip heeft.

Na een aantal maanden spreek ik moeder voor haar andere kindje. Ze vertelt dat het met haar dochter erg goed gaat en ze heeft 1x een koortsstuip gehad toen ze last van oorpijn had. Ze heeft toen Belladonna gegeven, waarna de koorts vrij snel is gezakt.

Online advies

Online advies is een laagdrempelige manier om nadere informatie te krijgen over uw klachten of de vragen.

Meer weten

Succesverhalen

Meer weten over de mensen die je voorgingen op het gebied van Homeopathie? Bekijk alle verhalen op de pagina.

Lees meer

Direct Contact

06 40 99 32 99

Ambulant in Nijmegen en directe omgeving in een straal van 15KM

Contact Pagina