Bel mij op 06 40 99 32 99
Advies online

Slaapproblemen bij babys

Vaak komen er in mijn praktijk moeders met baby’s die slaapproblemen hebben, overprikkeld zijn en geirriteerd. Ze willen niet zonder moeder of ze willen juist niet veel van moeder weten. Het probleem blijkt vaak te liggen in het gebruik van Oxytocine(weeenstimulerend middel) tijdens de bevalling.

In de homeopathie is er een variant op dit middel die deze symptomen opheft, op basis van het gelijke met het gelijkende bahandelen. Oxytocinum in homeopathische verdunning geeft de volgende verschijnselen:

Ernstige slaapproblemen:

- Vechten tegen de slaap. Baby’s schrikken van het minste geluidje wakker.
- Baby's kunnen niet alleen slapen, moeder moet erbij liggen.Kunnen niet zonder moeder.
-Overstrekken bij huilbuien. Alert, zeer, zeer alert. Alert vanaf de geboorte.

Anderzijds zijn er baby’s die helemaal niet aanhankelijk zijn. Zijn juist ‘afstandelijk’ en willen niet geknuffeld, geaaid worden, zijn niet te troosten en worden alleen maar onrustiger door bij de moeder te liggen. En dat is best erg, want je wilt het graag goed doen voor je kleintje...

Wanneer uw baby aan deze symptomen lijdt, schrijft een homeopaat dus Oxytocinum voor, waarna de klachten verdwijnen. Ik heb al vaak moeders die met de handen in het haar zaten over hun kindje, kunnen helpen.

Blijf er niet mee tobben want de oplossing is in feite simpel in dit geval.

Angstig kleintje

In mijn praktijk kwam enige maanden geleden een moeder met een 6 mnd oude baby. Het ventje krijste alles bij elkaar wanneer moeder hem wilde neerleggen of met hem de trap afliep. Ook schrok hij heel snel van ieder geluidje, zelfs van de stem van moeder. De huisarts dacht dat het aan zijn maagje lag; want hij spuugde nog veel, en zou wellicht reflux hebben, dat oprispingen gaf bij neerleggen..

Bij enige observatie van het gedrag van het kindje in mijn praktijk kwam ik er achter dat hij iedere neerwaartse beweging doodeng vond; hij klampte zich aan moeder vast en huilde heftig. Bij navraag bleek dat hij een heftige geboorte had meegemaakt; hij had vastgezeten in het geboortekanaal en was er hardhandig uitgerukt door de gyneacoloog tijdens een keizersnede. Nu begreep ik waar zijn angst vandaan kwam!

Ik gaf het kind Borax, een homeopathisch middel met als kenmerken; angst voor geluid, schrikachtig, angst voor neerwaartse beweging én problemen met het verwerken van voeding. Na een dosis Borax was zijn spuugprobleem verholpen en gelukkig ook zijn angstige gedrag!

Zo zie je maar wat een geboorte met een baby doet...

Online advies

Online advies is een laagdrempelige manier om nadere informatie te krijgen over uw klachten of de vragen.

Meer weten

Succesverhalen

Meer weten over de mensen die je voorgingen op het gebied van Homeopathie? Bekijk alle verhalen op de pagina.

Lees meer

Direct Contact

06 40 99 32 99

Ambulant in Nijmegen en directe omgeving in een straal van 15KM

Contact Pagina