Bel mij op 06 40 99 32 99
Advies online

Pasgeborenen en heel jonge kinderen zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van het immuunsysteem. Dit is dan ook een reden waarom deze kinderen vaak ziek kunnen zijn.

Meer informatie:

Kinderen reageren vaak heel snel op homeopathie. Klachten als navelontsteking, oogontsteking, darmkrampjes, obstipatie, peuterdiarree, waterwratjes, luchtwegklachten, voedselintoleranties, spugen, slaapproblemen, tandjes krijgen, eczeem, oorpijn, pseudokroep, zijn allemaal goed behandelbaar.

De peuter/kleuterleeftijd is ook vaak een periode dat het kind in aanraking komt met virussen en bacteriën via dagverblijven, peuterzalen en school. In deze periode is het juist goed om de weerstand van uw kindje te ondersteunen en zo min mogelijk antibiotica en dergelijke te gebruiken, omdat dit namelijk ook de goede bacteriën vernietigt. En die zijn nu juist hard nodig.

Klachten als krentebaard, de 6e ziekte, roodvonk, waterpokken; het hoort erbij en het is zelfs beter voor het immuunsysteem als uw kind deze ziekten doormaakt. Daarnaast hoort het ook bij een ontwikkelingsproces, het kind groeit door middel van het goed doormaken van een ziekte. Menig ouder vertelt d at het kind na het doormaken van bv. de waterpokken, een stapje verder is gekomen in de ontwikkeling.met homeopathische middelen ondersteunt u de natuurlijke ontwikkeling van het immuunsysteem van uw kind. Hierdoor is het beter in staat zélf bovengenoemde ziekten te overwinnen.

U, als ouders, heeft een keuze; vaccineren is niet verplicht. Binnen mijn praktijk adviseer ik ouders over de vaccinaties en over de homeopathische begeleiding hierbij.

Ik heb de mening dat iedere ouder zelf heel goed die keuze kan maken over wat u goed vindt voor uw kleintje. Het moet echter benadrukt worden dat u dus een keuzevrijheid heeft en dat het niet vanzelfsprekend is dat het consultatiebureau bepaald wat en wanneer en wie er gevaccineerd gaat worden, maar uzelf!

Op de site van de NVKP vindt u artikelen die u meer informatie kunnen verschaffen over wat vaccins doen in een baby-lijfje en wat de voor- en tegens zijn. Op de site van het RIVM vindt u ook informatie maar.. de informatie die ten nadele van vaccineren zou zijn, is er bewust afgelaten. Niet objectief dus.

Het is mogelijk eventuele nadelige gevolgen van een vaccinatie( die in de eerste week maar ook na een paar maanden kunnen optreden) op te heffen. U kleintje heeft van homeopathische middelen geen last en u kunt zo bepaalde symptomen als; eczeem, chronische verkoudheid, voedingsproblemen en frequent huilen,opheffen. In sommige gevallen kunnen kinderen helaas weleens een terugval in de ontwikkeling krijgen na een vaccinatie, bv spraak blijft weg, motorische ontwikkeling stagneert. Dit is homeopathisch behandelbaar, maar wil niet zeggen dat het altijd helemaal verdwijnt.

Het ontstoren van een vaccinatie is altijd aan te bevelen, het vaccin blijft wel werkzaam maar de eventuele schade blijft weg/beperkt. Hiervoor zijn er binnen de homeopathie verschillende methodes ontwikkelt, welke ik gebruik is afhankelijk van het kind en diens klachten.

Blog berichten gerelateerd aan

Babies & Peuters

Geen berichten gevonden.